Hirdetés

Jön a PCI-Express 2.0



|

A második generáció gyorsabb átviteli sebességet és nagyobb sávszélességet ígér

Hirdetés

A második generációs PCI-Express legfőbb újítása a megduplázott belső átviteli sebesség, aminek következtében a 16 sávos PCI-Express foglalat sávszélessége másodpercenként 16 gigabájtra nőtt. Ezáltal az eszközök belső összeköttetései leegyszerűsödnek, ami jótékony hatással lehet az eszközök előállítás árára - ami így kis mértékben csökkenhet. Emellett a megnövekedett átviteli sebesség előkészíti az utat a jövőben megjelenő nagy teljesítményű és nagy fogyasztású grafikus vezérlők számára.

 

A nagyobb sávszélesség mellett a PCI-Express 2.0 számos architektúrális változáson ment keresztül, továbbá számos új protokollal, illetve szoftveres réteggel gazdagodott, ami további lehetőségeket nyújt a mérnökök számára, mint például a fogyasztás- és teljesítmény optimalizálása.

 

Egyelőre még nem tudni, hogy mikor találkozhatunk az első, új specifikációknak megfelelő termékkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.