Hirdetés

Jön az AMD Phenom! Reszkess Intel!?



|

Úgy tűnik, az AMD hatalmas lendületben van, de a gépezet valahol lyukas: sorra szivárognak ki az új termékekről szóló információk, pedig a nagy premier csak november 19-én lesz.

Hirdetés

Az új asztali AMD Phenom processzortól sokat vár az AMD, akárcsak a cég termékeit kedvelő felhasználók. Korábban már a cég bemutatta Barcelona kódnevű szerver processzorait, ám az asztali gépek be szánt K-10 (Phenom) még várat magára -- november 19-én azonban lehull a lepel az újdonságokról.

 

Természetesen az órajeleken, a 65 nanométeres gyártástechnológián és a natív négymagos felépítésen felül a Phenom pontos technikai specifikációi nem ismertek (bár találgatások már vannak), de az már szinte biztos, hogy három eltérő órajelű példánnyal indít az AMD. Ezek közül a leglalacsonyabb fogyasztású (95 Watt) és legkisebb órajelű 2,2 gigahertzes Phenom X4 9500 lesz 280 dolláros induló áron. A 100 megahertzel gyorsabb, magonként 512 kilobájt másodszintű gyorsítótárral rendelkező Phenom X4 a 9600-as típusszámot kapta, ennek induló ára 320 dollár. Ennél várhatóan mintegy 10 dollárral lesz drágább a 2,4 gigahertzes órajelű csúcs-Phenom, a 9700-as, melynek TDP értéke 125 Watt.

 

Érdekes, hogy az útiterv szerint a 9600-as eredeti órajele 2,4, míg a 9700-asnak 2,6 gigahertz lenne, ám nem kell a legrosszabbra gondolni, ennek valószínűleg marketing okai vannak.

 

A november 19-i bemutatón azonban nem csak az új processzorok bejelentése várható, hanem az új processzorokat támogató AMD 790FX lapkakészleté is, továbbá ekkor kerülnek piacra a DirectX10.1-ben rejlő képességeket kiaknázó AMD Radeon HD3850/3870 grafikus kártyák is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.