Hirdetés

Jön az eddigi leggyorsabb Sandy Bridge CPU



|

Az Intel kínálatának legerősebb tagja lesz a hamarosan megjelenő Xeon E3-1290-es processzor.

Hirdetés

Az Intel hamarosan bővíti a Xeon processzorcsaládját az új E3-1290-es modellel, ami köszönhetően a 3,6 GHz-es alap órajelének, a gyártó kínálatában jelenlevő eddigi leggyorsabb processzorrá lép elő; ami a Sandy Bridge lapkákat illeti. A Xeon E3-1290-et először áprilisban látták élőben, a jelenlegi információk szerint pedig 2011. második negyedévének végén kerül a piacra.

 

A 3,6 GHz-en működő új Xeon processzor négy maggal dolgozik, továbbá rendelkezik Hyper-Threading-támogatással is. A 8 MB L3 cache-sel rendelkező CPU DDR3-1066-os és DDR3-1333-as memóriákat támogat, a fogyasztása pedig 95 watt. A Xeon E3-1200-as processzorszéria egyébiránt jelenleg 11 típusból áll össze.

 

A fentiek mindegyike - egyetlen kivétellel - négymagos, 6 vagy 8 MB L3 cache memóriával, és Turbo Boost-, valamint Hyper-Threading-támogatással bír. Az asztali változatokhoz hasonlítva az Intel Xeon E3-as processzorok több újdonságot mutattak, ezekből az egyik legfontosabb az ECC memóriatámogatás.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.