Hirdetés

Jön az új Intel négymagos



|

45 nanométeres technológiával gyártja az új processzort az Intel.

Hirdetés

Kiderült, hogy bár az Intel jelenleg piacon lévő négymagos processzorai jó eladási mutatókat produkáltak, az gyártó további erősítést tervez a négymagos lapkák piacán. A jó öreg Q6600-as, 65nm-es technológiával gyártott processzort, ami 2,4 GHz-en fut, 150 euró körül kaphatjuk meg jelenleg, és igen keresett terméknek számít, a Q9300 pedig ugyancsak sikeresnek mondható 200 eurós árával, melyhez 2,5 GHz-es órajel párosul. Mindezek ellenére, az Intel úgy határozott, piacra lép egy új négymagos processzorral, ami a Q8200 nevet kapta a keresztségben.

intel.jpg
 

 

A termék fő jellemzői alapján - úgymint a 2,33 GHz-es órajel, az 1333-as FSB, valamint a 4 megabájtos gyorsítótár - nem sok újdonságot tartalmaz. Miért lesz mégis sikeres a processzor? Köszönhetően az új 45nm-es gyártástechnológiának, az új lapka igen barátságos áron lesz majd kapható. Kiskereskedelmi ára kezdetben 150 euró körül alakul, ami kevesebb mint a Q9300 ára, viszont többe kerül majd, mint a Q6600.


Mivel a processzor magasabb FSB-t használ mint a Q6600 valószínűleg gyorsabb is lesz annál, dacára a minimálisan kisebb órajelnek, míg a Q9300-nak ára miatt lesz jó alternatívája, hiszen a 2 megabájttal kevesebb gyorsítótár talán nem akkora érvágás, főleg az otthoni felhasználók számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.