Hirdetés

Jön az USB 3.0



|

Bemutatta az Intel az USB 3.0 technológiát.

Hirdetés

Az USB 3.0 mindenképpen igényel majd optikai kábeleket is, de teljesen kompatibilis marad a 2.0-val is. Gelsinger szerint a végső verzió specifikációja 2008 első félévében lát majd napvilágot, az USB 3.0 perifériák pedig várhatóan 2009-ben, vagy 2010-ben tűnnek majd fel.

 

A fejlesztés nyilvánvalóan nem l'art pour l'art - a külső merevlemezek, flash-memóriák, vagy épp a videókamerák is nagy hasznát veszik majd a megnövekedett sávszélességnek.

 

Ami a hivatalos információkat illeti, azokkal most is szűkmarkúan bánik az Intel. Az USB-t eddig több kritika érte magas CPU-használata miatt. Bár ez a processzorok számítási kapacitásának fejlődése miatt már nem akkora probléma, elképzelhető, hogy a 3.0 megjelenésével újra előkerül a kérdés - egyelőre nem tudni biztosat. Több információnk egyelőre nincsen, a kábelhosszúság, energiaigény, vagy éppen a csatornánkénti eszközök száma egyelőre nem ismert. Várjuk a folytatást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.