Hirdetés

Jönnek a Chrome OS-alapú tabletek



|

Újabb bizonyítékok kerültek elő a Chrome OS-alapú táblagépek érkezéséről.

Hirdetés

A Google Chrome OS böngészőalapú operációs rendszerként kezdte a pályafutását notebookokon és asztali gépeken. Az évek során azonban az érintőkijelzőket is elkezdte kezelni, megtanulta futtatni az androidos appokat, és befutottak az átalakítható Chromebookok. 

Hirdetés

Ezek után nem lenne meglepő, ha billentyűzet nélküli Chromebookok is érkeznének. Ilyen pletykákról egy ideje már hallunk, a Chromium OS kódjában pedig találtak is utalást effajta eszközökre. 

Ha minden igaz, egy Scarlet kódnevű készülék fejlesztése folyik, bár az nem derült ki, hogy melyik cég dolgozik rajta vagy, hogy mi lesz a neve, amikor megjelenik. A Chrome Unboxed szerint okkal feltételezhetjük, hogy ez lesz az első billentyűzet nélküli Chromebook. 

Eddig csak olyan Chromebook volt piacon, ami átalakítható formátumot kapott, vagyis a beépített billentyűzetet egy 360 fokos zsanérral lehetett hátrahajtani. A lecsatolható billentyűzet értelemszerűen könnyebb és laposabb gépet jelentene. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.