Hirdetés

Jönnek a csúcskategóriás Haswell-E CPU-k



|

Szeptember 14-én érkeznek a Haswell-E HEDT szériás Core i7 CPU-k.

Hirdetés

A VR-Zone sikeresen lecsapott egy iparágon belül keringő inteles dokumentumra, amelyből kiderült, hogy a gyártó új csúcsprocesszorai pontosan mikor is jelennek meg. Úgy néz ki, hogy a Haswell-E HEDT szériát erősítő Core i7-es CPU-k idén szeptember 14-én kerülnek a boltok polcaira. 

Hirdetés

Az új processzorok mellé természetesen friss alaplapok is kellenek, amelyek már az Intel X99 Express lapkakészletére épülnek. Az új lapkák már nem lesznek kompatibilisek a jelenlegi LGA2011-es szabvánnyal, ugyanis az LGA2011-3-at használják. Ez lesz egyébként az első asztali platform, amely már a DDR4-es memóriákat is támogatja. 

Az új széria a Core i7-5820K-val kezdődik, amely egy hatmagos, 400 dollár alatti modell. A 15 MB L3 cache-hez 3,30 GHz-es órajel és Turbo Boost jár. A 600 dolláros kategóriában a Core i7-5930K indul, amely szintén hatmagos, 15 MB L3 cache-sel és HyperThreadinggel. Az órajele 3,50 GHz, és ez már 4 GPU-s konfigurációkhoz is használható. 1000 dolláros vételár környékén startol el a Core i7-5960X, ami nyolcmagos, HyperThreadinggel és 20 MB L3 cache-sel. Ennek az órajele alacsonyabb, 3 GHz, de mindhárom CPU 140 watt környékén fogyaszt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.