Hirdetés

Jönnek az optikai meghajtók az ultrabookokba



|

Az ultrabookok többek között azért születhettek meg, mert kimaradt belőlük az ODD.

Hirdetés

Az egyik oka annak, hogy az Intel és a partnerei feltalálhatták az ultrabookok kategóriáját az, hogy a vékonyított notebookokból egyszerűen kihagyták az optikai meghajtót. Bár egyre több gyártó gondolja úgy, hogy az ODD és maguk az optikai lemezek feleslegesek, valószínűleg senki nem venné zokon, ha lenne a megvásárolt gépben.

 

Miközben a HDD-k és az SSD-k egyre kisebb méretekben jöttek le a gyártósorokról, addig az optikai meghajtók fejlesztése terén nem sok minden történt, legalábbis ami a zsugorítást illeti. Ez most változik.

 

Az ODD-k gyártói megkezdték a 9 milliméter vastag CD/DVD/Blu-ray-meghajtók tömeges gyártását, amelyek már 2013. elején be is kerülhetnek minden új ultrabookba. Az eddigi 12,7 milliméteres változatokkal erre nem volt lehetőség. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.