Hirdetés

Jövőbiztos lett a SATA 3.2



|

Másodpercenként akár 2 GB adat is átküldhető az új csatolófelületen.

Hirdetés

Csütörtökön a SATA-IO (Serial ATA International Organization) hivatalos is bejelentette a SATA 3.2 szabvány elkészültét. A háttértárak és optikai meghajtók alaplaphoz való csatlakoztatására használt csatolófelület új verziójának legnagyobb érdekessége, hogy részévé vált a korábban külön kezelt SATA Express.

Hirdetés


Utóbbi a PCI Express 3.0 csatolófelület két sávját használja az adatkommunikációra, amelynek köszönhetően a SATA 3.2 maximális adatátviteli sebessége elérheti a másodpercenkénti 2 gigabájtot. Merevlemezek esetén ez nem sokat számít, hiszen a 6 Gbps (750 MB/s) sebességű SATA 3.0 is bőven sok a winchestereknek, azonban a hibrid SSD-HDD meghajtók, de legfőképp az SSD-k esetén az elkövetkező években kapóra jöhet az alaposan megemelt sávszélesség.


A SATA 3.2 további érdekességei közül kiemelendő, hogy a szabvány már hivatalosan is támogatja az M.2 formatervű meghajtókat, elődjéhez képest hatékonyabbá vált az energiagazdálkodása és hibafelismerése, plusz kompatibilis az Universal Storage Module szabvánnyal. Ezt külső meghajtók plug-and-play típusú csatlakoztatására találták ki, az USM interfész az USB-vel azonos módon képes a kompatibilis eszközöket energiával is ellátni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.