Hirdetés

Jövőre csúsztatja idei Radeonjait az AMD



|

Idén szinte biztosan nem fog piacra kerülni a HD 8000 sorozat.

Hirdetés

Meglepő hírrel szolgált nemrégiben a WCCFTech portál, amely félig-meddig hivatalosan is megerősített értesülései szerint idén az AMD nem fogja piacra dobni a Radeon HD 8000 családba tartozó grafikus kártyáit, ehelyett a mérnökök inkább tovább dolgoznak a HD 7000 szériában bemutatkozott GCN architektúra csiszolásán. A fejlesztők vállára extra terhet ró, hogy a pletykák szerint a következő generációs PlayStation és XBOX játékkonzolba is Radeon GPU került, feltehetően ezek csiszolása jelenti most az első számú prioritást.


Ettől függetlenül a laptopokkal szemezőknek feltűnhet néhány HD 8000M sorozatú grafikus alrendszerrel szerelt modell: a kérdéses egységeket még tavaly decemberben jelentette be az AMD, ám sajnos csak átcímkézett HD 7000M GPU-król van szó, gyakorlatilag semmiféle fejlesztést nem vonultatnak fel a papírforma szerinti „elődjeikhez” képest.


Az AMD ettől függetlenül természetesen idén is szeretne videokártyákat eladni, éppen azért az év során elsősorban kedvező árakkal és komoly akciókkal – mint például a nemrég bejelentett Never Settle Reloaded – próbálja majd pénztárcájuk kinyitására ösztökélni a vásárlókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.