Hirdetés

Jövőre érkezhet a szuper-HD-s kodek



|

A H.265-tel IMAX-élményt varázsolhatunk majd a hálószobánkba, 7680 x 4320 pixeles felbontással.

Hirdetés

A H.265-ös kodek várhatóan 2013-ban érkezik meg, és natív támogatást nyújt majd a Quad HD-s és az Ultra HD-s felbontásokhoz. A kodeknek köszönhetően a jövőbeli kijelzők a 3840 x 2160-as és a 7680 x 4320-as felbontást is könnyedén használhatják majd.

 

Az Ultra HD-s felbontást, másik nevén a Super Hi-Visiont jelenleg például az IMAX formátum használja ki. Ez egyben azt is jelenti, hogy amennyiben a kijelzők is tartják a lépést az új kodekkel, akár a hálószobánkba is IMAX-es moziélményt varázsolhatunk a következő években.

 

Az Ultra HD érkezése minden bizonnyal felrázza majd a piacot. Azonban az a kérdés is felmerül, hogy mi hogyan néz majd ki ilyen felbontás mellett? Hiszen a részletesség valószínűleg lélegzetelállító lesz, ellenben a sminkekkel és néhány effekttel már a Full HD mellett is adódnak problémák. Ez azt jelenti, hogy nem csak a kijelzők gyártóinak, de a speciális effektek és a CGI-k készítőinek is lépést kell tartaniuk a H.265-tel.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.