Hirdetés

Jövőre érkezik a PCI Express 4.0



|

Az új szabvány rádupláz az elődje sávszélességére.

Hirdetés

Az Intel Developer Forumon a Mellanox világelsőként demózta a PCI Express 4.0-t, várhatóan az első ezzel a felülettel piacra kerülő termék a 100 gigabit/s átviteli sebességre képes ConnectX-5 hálózati kártyája lesz. A PCI Express 4.0 specifikációját formálisan még nem véglegesítette PCI-SIG, a tervek szerint valamikor 2017 során vésik majd kőbe a tulajdonságait. Ettől függetlenül már az idei év végén bemutatkozhatnak az első körben érkező bővítőkártyák, elsősorban prémium hálózati eszközökre kell számítani.


Hirdetés


A PCI Express 4.0 komoly előrelépés lesz elődjéhez képest, a teljesítmény tekintetében rádupláz majd arra: az általános sebessége 16 GT/s-ra emelkedik, a PCIE sávonként elérhető sávszélesség pedig 2 GB/s-ra nő. Az otthoni felhasználók számára a belátható jövőben ennek nem lesz nagy jelentősége, jelenleg a legerősebb grafikus kártyáknak és leggyorsabb szilárdtest-meghajtóknak is bőven elég a PCI Express 3.0.



Az új szabvány a fizikai csatolófelület és a szoftveres réteg tekintetében is kompatibilis lesz az előző PCI Express verziókkal, így a PCI Express 4.0 felületes alaplapokban minden további nélkül használhatóak lesznek a korábban kiadott bővítőkártyák. A témánál tartva az AMD, az Intel és az NVIDIA egyelőre nem közölték, hogy melyik jövőbeli termékgenerációikban kívánják majd bevezetni a PCIE 4.0 támogatását.


(Forrás: Heise, VideoCardz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.