Hirdetés

Jövőre érkeznek a 10 nm-es Intel processzorok



|

Az idei Kaby Lake-et a Cannonlake, az Icelake és a Tigerlake követik.

Hirdetés

Az Intel termékfejlesztési ciklusáról egy ideje már tudjuk, hogy lassabb lett, és egy gyártási eljárással három generációt is kiszolgálnak. 

Hirdetés

Így lesz ez a közeljövőben is: a 10 nanométeres gyártási technológiára három mikroarchitektúrát építenek. Az első ilyen CPU 2017-ben jön. 

Az idei évben az Intel a hetedikgenerációs Core processzorokat dobja a piacra, amelyek a Kaby Lake platformra építenek. A harmadik olyan chipről van szó, ami a 14 nm-es eljárással készül, a Broadwell és a Skylake után. 

A 10 nm-es mikroarchitektúra első képviselője a Cannonlake platform lesz, ami valamikor 2017-ben jön. Ezután még két generáció követi. 

A 2018-as sorozat az Icelake nevet kapja, míg a 2019-es Tigerlake néven jön. 

2020-ban ismét vált majd az Intel, és abban az évben megérkezik az első 5 nm-es processzora. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.