Hirdetés

Jövőre is kevesen akarnak notebookot



|

A tabletek mellett más ok is akad, ami miatt gyenge marad a kereslet.

Hirdetés

A notebookpiac a leggyakrabban a tableteket emlegeti a fő problémaként, azonban több tényező is akad, amelyek miatt a végfelhasználók általi kereslet még 2013. elején is igen gyenge marad. Ami azt illeti, az idei évet tekintve további visszaesés sem lehetetlen. A helyzeten természetesen az Apple iPadje, majd az androidos és a windowsos tabletek sem javítottak.

Az elemzők szerint a jövő év január-március közötti időszaka a notebook-gyártók számára a szokásosnál kevésbé lesz jövedelmező. Érdemes megjegyezni, hogy az első negyedév általában mindig gyengébb, sokan ugyanis az ünnepi költekezést heverik ki.

Ezúttal a gyártóknak a Windows 7-es notebookok túlkészleteivel is meg kell küzdeniük, ami azt jelenti, hogy akciókra lesz szükségük. A Windows 8 telepítése segíthet, de sokan vannak úgy, hogy inkább egy új telefont vagy tabletet vesznek egy kicsit erősebb gép helyett. A Digitimes információi szerint több neves gyártó is a 399 eurós határ alá viszi a kétmagos, Intel CPU-s gépek árát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.