Hirdetés

Jövőre jön a szupergyors WiFi



|

Még nagyobb sebességet ígér a 802.11ad, amelyet a jövőre érkező okostelefonok és laptopok már támogatnak.

Hirdetés

A Wi-Fi Alliance megkezdi az olyan laptopok, okostelefonok, routerek és egyéb eszközök hitelesítését, amelyek már támogatják a nagyon gyors WiFi-szabványt, a WiGiget kezelő 802.11ad-t. Ez a jelenlegi sebességet képes akár megduplázni. 

Hirdetés

A Wi-Fi Alliance ígérete szerint a technológiát már a jövőre érkező okostelefonok és laptopok egy része is támogatja majd. A WiGig hátránya, hogy csak nagyjából 10 méteres hatótávolsággal rendelkezik, vagyis ha van megfelelő router és eszköz a használatához, akkor egy szobán belül lehet vele elérni látványos eredményeket. 

Ez meglehetősen nagy korlát, ugyanakkor sok új lehetőséget is tár a felhasználók elé. Lehetővé teheti például a vezeték nélküli VR-t, a kiterjesztett valóság és a 4K-s videók támogatását. 

A WiGig-támogatást nyújtó 802.11ad-s szabvány elméleti maximum sebessége 8 Gbps, ami jóval nagyobb a 802.11ac elméleti, 4,5 Gbps-os maximumánál. A technológia ugyan nem új - routerek is építenek már rá -, azonban hamarosan szélesebb körben is elterjedhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.