Hirdetés

Jövőre már 5 terabájtos merevlemezt is vehetünk



|

2020-ra 20 TB-os adattárolókat jósol a Seagate.

Hirdetés

Biztató hírrel szolgált a felhős adattárolást egyre kevésbé kedvelők számára a Seagate, ugyanis a gyártó hétfői tájékoztatása szerint jövőre piacra kerülhetnek az első 5 terabájt kapacitású merevlemezei, 2020-ra pedig a vásárlók már akár 20 terabájtos HDD-t is rakhatnak a kosarukba.

Hirdetés


A kapacitások nagy mértékű növekedése a gyártó esetében a „zsindelyes” adatrögzítési eljárásnak köszönhető, ezt alkalmazva a merevlemezben lévő tányérok sávjai minimálisan átfedhetik egymást, ezzel nagyot dobva az egységnyi helyen tárolható adatmennyiségen.


Sejthető módon a technológia hátránya, hogy adatíráskor a legrosszabb esetben több egymáshoz közeli sáv sérülhet, ilyenkor azokat is újra kell írni, azaz a nagy kapacitáshoz vélhetően igen komótos sebesség fog társulni. A legtöbb fogyasztónak persze semmi szüksége több terabájt tárhelyre, ám szerencsére a Seagate mindenkire gondol.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.