Hirdetés

Jövőre sem lesznek DDR4-es memóriák



|

A PC-k elsősorban a nagyobb méretű modulokból profitálhatnak majd.

Hirdetés

A DDR4-es memóriamodulokat már hosszabb ideje tesztelik, és már a tömeges gyártásra is készen állnának, azonban a gyártók egyelőre nem tervezik a váltást. A DDR3-as modulok meglehetősen olcsóak jelenleg, ez pedig nem túl jó hír a vállalatok számára, azonban a következő egy évben még nem lesznek készek a DDR4 bevezetésére.

 

A Kingston európai termékfejlesztési igazgatója, Stephane Rizzetto arról beszélt, hogy a PC-s piacra még 2013-ban sem jut el a DDR4. Sem az Intel, sem az AMD nem készül új platformmal az új memóriatípus számára egyelőre - ez egyben azt is jelenti, hogy az LG2011 nem frissül, illetve egyelőre LGA2012 sem várható.

 

A Microsoft Windows Server 2012-je már 4 TB RAM-ot támogat egyetlen szerverhez, mindez pedig az olcsó DDR3-as modulokból felépítve kiszolgálja a piaci igényeket. Amikor a DDR4 végül eljut a felhasználókhoz, már kevésbé lesz érdekes. A jelenleg elérhető 2133 MHz-es DDR3-as memóriákhoz képest már nem hoznak újdonságot, azonban jóval drágábbak lesznek. A DDR4 esetében a modulok mérete, ami fontosabb tényező lesz, ugyanis elsőként 8 és 16 gigabájtos modellek lesznek majd kaphatóak.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.