Hirdetés

Június végén jöhet a Radeon R9 490 és R9 490X



|

Még áprilisban piacra kerülhet a dupla GPU-s Radeon Pro Duo.

Hirdetés

A legfrissebb hírek alapján a május utolsó napján kezdődő Computex 2016 kiállításon az AMD nem csak a laptopokba szánt Bristol Ridge központi egységeit fogja bemutatni, hanem az első Polaris architektúrás grafikus kártyáit is leleplezi majd. A korábban megbízható forrásnak bizonyult HardwareBattle szerint a Radeon R9 490 és Radeon R9 490X kártyák mindenképp hivatalossá válnak majd, a piaci forgalmazásuk június vége felé kezdődhet.

Hirdetés


A forrás szerint a videokártyákon Polaris 10 architektúrás grafikus processzor dolgozik majd, az NVIDIA GeForce GTX 1080 és GTX 1070 (más források szerint GeForce X80 / X70) közvetlen ellenfelei lesznek. Egyelőre nem világos, hogy a meglévő Fury kártyákon használt Fiji grafikus processzorokkal mit kíván kezdeni az AMD, de alaposan meglepődnénk, amennyiben a vállalat nem próbálná meg egy átnevezéssel újból eladni a tavalyi technikát.


A témánál tartva azt is csiripelik a madarak, hogy a nemrégiben bemutatott, két Fiji GPU-val büszkélkedő Radeon Pro Duo grafikus kártya április 26-án kerülhet a boltok polcaira. A független tesztek pár nappal a hardver elérhetővé válása előtt bukkanhatnak majd fel, így három héten belül kiderülhet, hogy mit képes felmutatni az 1499 dolláros áráért cserébe.


(Forrás: VideoCardz 1, VideoCardz 2)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.