Hirdetés

Kapacitásbeli rekordot döntött a Seagate



|

Bemutatkozott első 5 terabájtos, 2,5 hüvelykes merevlemez.

Hirdetés

Az elmúlt években valamiképp megtépázódott a Seagate hírneve a merevlemezek piacán, a riválisok termékeihez képest több alkalommal is megbízhatatlanabbnak minősítették a termékeit. Szerencsére most jó hírrel szolgálhatunk a vállalat háza tájáról, ugyanis nemrég bemutatta a világ legnagyobb kapacitású, 2,5 hüvelykes HDD-jét.


Hirdetés


A 85 dolláros (~24 ezer forintos) ajánlott fogyasztói áron piaci bevezetés alatt álló BarraCuda ST5000 az átlója ellenére laptopok helyett elsősorban vékony profilú és all-in-one asztali gépekben lesz használatos, ugyanis 7 helyett 15 mm magas. A Seagate jelenlegi legnagyobb 7 mm-es merevlemeze 2 terabájtos.


Az adattároló 5 terabájt kapacitást kínál, 5400-as fordulatszámon működik, 128 MB beépített gyorsítótárat kapott, a maximum adatmásolási sebessége pedig 140 MB/s. Nem kimondottan teljesítménybajnok, de általános adattárolásra tökéletesen megfelelhet, és a maximum 2,1W fogyasztásába sem lehet belekötni. A gyártó két év garanciát vállal a SATA3 csatolófelületű meghajtóra.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.