Hirdetés

80 ezres kontraszt a BenQ BlueCore projektorokkal



|

20 000 órás élettartam és rövid vetítési távolság lézeres alapokon.

Hirdetés

A BenQ eddigi oktatási és prezentációs csúcsprojektorai a DLP technológia és a rövid vetítési távolságú (short throw) lencserendszer együttes alkalmazásával dolgoztak. A DLP kiváló kontrasztot biztosított, a short throw lencsék pedig méterszám takarították meg a vetítési távolságot. A gyártó azonban nem mindennel lehetett elégedett, mert nemrégiben bejelentette új LX60ST és LW61ST oktatási projektorait, melyekben új a vetítő fényforrása is.

 

Ezek az első rövid vetítőtávolságú projektorok, melyekben a BenQ higanymentes megvilágítási motorja, a BlueCore dolgozik. Más gyártók is próbálkoznak LED és hibrid LED-lézer alapú vetítőkkel, a BenQ a lézer mellett tette le voksát. Az új technológia energiatakarékosabb és vetítési teljesítménye is jó, emellett nem tartalmaz a környezetre fokozottan káros anyagokat és bemelegedési időre sincs szüksége. 20 000 órás élettartamával (ECO módban) többszörösen körözi le a hagyományos izzókat. A SmartEco üzemmód a bemenetnek megfelelően automatikusan határozza meg az optimális fényerőt, ha pedig nincs képforrás, akkor a készülékek 10 százalékig is visszavehetik a teljesítményt és persze így a fogyasztást is.

 

 

A lézer energiája igen finoman kalibrálható, így az energiatakarékos üzemmód hatékonyabb, a terem méretéhez szabott lehet. Nem hátrány a 80000:1-es ultra-magas kontraszt arány sem.

 

Az LX60ST és az LW61ST BlueCore osztálytermi projektorokra 2000 ANSI lumen fényerő, XGA/WXGA felbontás, 0.6/0.49 rövid vetítőtávolság jellemző. A BenQ LX60ST és az LW61ST projektorok januártól már kaphatók világszerte és hamarosan Magyarországon is elérhetők, várhatóan 520-550 000 Ft-os ártartományban.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.