Hirdetés

Karcsúsít az Intel



|

Az Intel megvált kommunikációs és alkalmazás processzor üzletágától

Hirdetés

A tervezett adásvétel erősíteni fogja a Marvell pozícióját a kis kézi eszközökben alkalmazott processzorok dinamikusan növekvő piacán, ugyanakkor lehetőséget teremt az Intel számára, hogy alaptevékenységére fókuszáljon, beleértve ebbe a nagy teljesítményű, alacsony energia-felhasználású, Intel architektúrán alapuló processzorokat, valamint a mobil számítástechnika területén egyre inkább tért hódító technológiákat, mint például a Wi-Fi és a WiMay széles sávú vezeték nélküli technológia. Az ügylet, amelynek még át kell esnie a hatósági vizsgálaton, valamint más szokásos zárási procedúrákon, várhatóan mintegy 4-5 hónapon belül zárul le.

Az Intel kommunikációs és alkalmazás processzor üzletága kézi eszközök (mint például okostelefonok és személyes digitális asszisztensek) számára fejleszt és értékesít processzorokat. Az üzletág Intel XScale technológián alapuló processzorai magukban foglalják a Hermon kódnevű, Intel PXA9xx kommunikációs processzort, amelyek a Research in Motion (RIM) Blackberry* 8700-as eszközében is megtalálhatóak. A Bulverde kódnevű Intel PXA27x alkalmazás processzort a Palm Treo okostelefonokban, a Motorola Q-ban s egyéb eszközökben is használják.

"A Marvell és az Intel igen szoros kapcsolatot épített ki az elmúlt hat évben, és izgatottan várjuk a közös munkának azon, szorosabb fejezetét, amelyben átvesszük ezt az üzletágat" - nyilatkozta Dr. Sehat Sutardja, a Marvell elnök- vezérigazgatója. "A jelen ügylet nagyszerű lehetőséget ad a Marvell számára arra, hogy hosszú távon vezető szerephez jusson a mobiltelefonok és a fogyasztói elektronikai cikkek beszállítói piacán." - tette hozzá.

"Az elmúlt években az Intel jelentős előrelépést tett, és számos fontos ügyfelet nyert meg ezen a területen" - mondta el Sean Maloney, az Intel Mobility Group elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója. "A kommunikációs és alkalmazás processzor szegmens továbbra is vonzó piaci lehetőségeket kínál, és hisszük, hogy ez az üzletág tökéletesen illik a Marvell-hez. Már hosszú ideje együtt dolgozunk a Marvell-lel, és úgy vélem, képesek lesznek az üzletág további fejlesztésére amellett, hogy eleget tesznek az ügyfelek felé meglévo kötelezettségeknek"

Az Intel kommunikációs és alkalmazás processzor üzletágában különbözo területeken mintegy 1400-an dolgoznak, beleértve ebbe a mérnöki feladatokat, a terméktesztelést és bevizsgálást, a muködési feladatokat és a marketinget. A tervek szerint ezen alkalmazottak számottevő hányada a Marvell alkalmazottjává válik.

Az Intel tervei szerint az eladási árat teljes egészében készpénzben kapja kézhez. Az Intel azonban opcióval rendelkezik arra, hogy a 600 millió dolláros vételárból 100 millió dollárt Marvell részvényben vegyen fel. A tranzakció lezárultával elképzelhető, hogy a Marvellnek egy egyszeri összeget kell fizetnie a megvásárolt, ám még le nem zárt kutatás- fejlesztési projektek fejében. Ezen összeg mértékét, már amennyiben lesz ilyen összeg, még nem határozták meg. Az Intel a tranzakció pénzügyi kihatásaira vonatkozó információkat a későbbiekben hozza nyilvánosságra.

A tranzakció lezárása után az Intel szándéka az, hogy tovább folytassa a most eladott üzletág által a kézi eszközökbe és beágyazott alkalmazásokba szánt termékek gyártását, és hogy olyan termékeket gyártson, amelyeket a soron következő fejlesztésű eszközökbe szánnak. Ez a megállapodás addig érvényes, amíg a Marvell új gyártási kapacitásokat állít be. Az Intel és a Marvell úgy véli, hogy a tervezett adásvétel folytán nem várhatóak fennakadások ezen termékek szállításában.

A tervezett adásvételi ügylet nem érinti egyéb, hálózati és storage piacon muködő Intel-üzletágak azon képességét, hogy ARM- alapú Intel XScale processzorokat használjanak. Ezen Intel üzletágak közvetlenül az ARM Holdings PLC-tol licenszelhetnek chip terveket és módosíthatják azokat saját kívánalmaiknak megfelelően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.