Hirdetés

Kártya méretû számítógép



|

Az IBM kifejlesztette a készülékét, amely rendkívüli hordozhatóságot biztosít.

Hirdetés

Az IBM új, Meta Pad nevet viselõ számítógépe mindössze 7,6 x 12,7 x 1,9 centiméter nagyságú. Az IBM szerint olyan kis méretû, hogy az akkumulátorokat és az I/O csatlakozókat is külön kellett elhelyeznie, így a számítógépben tulajdonképpen memória, egy processzor, egy merevlemez, egy grafikus vezérlõ és egy csatlakozó található. A Meta Pad elhelyezhetõ a notebookok belsejében vagy speciális dokkoló eszköz segítségével PC-khez is csatlakoztatható akár azok újraindítása nélkül is. Az IBM szerint az új készülék elõnyös tulajdonsága, hogy nincs szükség a kéziszámítógépek esetében megszokott szinkronizáció elvégzésére.


A Meta Pad a kis méretéhez viszonyítva nagyon jó teljesítményû komponensekbõl épül fel. A készülék egy 800 MHz-es processzorra épül, és 128 megabájt memóriát tartalmaz. Ezek mellett megtalálható benne egy 10 gigabájt kapacitású merevlemez is, amelyen az alkalmazások illetve az adatok hatékonyan és biztonságosan tárolhatók. A számítógépben egy grafikus vezérlõ is helyet kapott, amelyhez 8 megabájt memória tartozik.


Az IBM képviselõje a Meta Pad bemutatása során elmondta, hogy a kis számítógép a jelenlegi formájában valószínûleg nem fog piacra kerülni, ugyanis a cég további kutatásokhoz és fejlesztésekhez szeretné felhasználni. A IBM szerint a készülék jelentõsen hozzájárulhat olyan technológiák és eszközök kidolgozásához, amelyek a jövõ számítógépeiben lesznek megtalálhatók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.