Hirdetés

Kaszát kapott a nagyobbik Tesla Powerwall



|

A kisebb modell drámaian hosszabb várható élettartammal rendelkezik.

Hirdetés

Tavaly a Tesla jókora meglepetést okozva bejelentette a Powerwall névre keresztelt óriási akkumulátorait. A 7 és 10 kWh kapacitásokban elérhetővé vált telepek egyrészt képesek az otthon megtermelt villamos energia elraktározására, másrészt pedig áramszünet idején biztonsági energiaforrásként használhatóak.

Hirdetés


A két modell közt nem csak a kapacitás terén volt különbség. A 7 kWh teljesítményű modellt mindennapos házi használatra tervezték, azaz például a ház tetejére szerelt napkollektoros rendszer ebbe vezetheti be az áramot, normál használat mellett az akku elméletileg akár 10 évig is bírhatja. A 10 kWh teljesítményű modellt ettől eltérően kifejezetten biztonsági áramforrásnak találták ki, csupán 500 töltési ciklusra van hitelesítve.


Most kiderült, hogy a 7 kWh teljesítményű modell iránt masszívan nagyobb volt az érdeklődés, így a Tesla konkrétan elkaszálta a nagytesóját. A vállalat tájékoztatása szerint a kisebbik modell is használható sima biztonsági áramforrásként, bekötés kérdése az egész. Ezután felettébb kíváncsiak vagyunk, hogy milyenek lesznek a várhatóan júliusban vagy augusztusban bemutatkozó második generációs Powerwall termékek, bár Elon Musk eddigi nyilatkozatai alapján forradalom helyett csak evolúcióra érdemes számítani.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.