Hirdetés

Kedvenc hardverek



|

Az Instant kedvencek: ez a legjobb szó azokra a hardverekre, amelyeket nyár elején dobtak be a köztudatba a gyártók. A teljesség igénye nélkül sorolunk fel néhányat, amik manapság nem hagynak éjjelente elaludni.

Hirdetés

Pazar év a 2016 és még csak a felénél járunk: a VR dübörög és noha széleskörű elterjedésében még mi sem igazán hiszünk, azért jó irány és mindenképpen izgalmas, amit érdemes követni. Mindemellett a hardvergyártók mintha feléledtek volna és sorra dobják piacra a ténylegesen új, nem csak ráncfellvarrott eszközöket, amelyek látványos változásokat hoz(hat)nak. Nézzünk néhány igazán izgalmasat.


Hirdetés


AMD Radeon RX480

Ugyan az Intel robbantotta a közvéleményt a 10-magos, 1700 dolláros CPU-jával, de ahogy az a mi tesztünkből is kiderült, erre csak nagyon kevés felhasználónak van szüksége, ráadásul Xeon-oldalon akár olcsóbban is ki lehet hozni hasonló teljesítményt.



Vetélytársával, az NVIDIA-val ellentétben az AMD nem a csúcskategóriát célozta meg, hanem a sokak számára elérhető középkategóriát, ami akár még sikeres stratégiának is bizonyulhat (ahogy ez már bevált néhányszor a múltban). Az RX480 teljesen új GPU, méghozzá a 28 nm helyett végre 14 nm-en gyártva, így keveset fogyaszt és igazán gyors tud lenni. A teljesítményét tekintve egyelőre a hivatalos adatokra vagyunk kénytelenek támaszkodni, de az ígéretek szerint Radeon R9 390X-szintű sebességre számíthatunk. A nagy hír az, hogy mindez 200 dollárba fog kerülni, ami nálunk 70-80 ezer forint körüli kezdőárat jelenthet. Ez óriási hír, ugyanis ennyiért egy 1440p-ig szuperül használható, fejlett csúcskártyát kapunk, amely már az egyszerűbb VR-hez is elegendő. Június 29-én reméljük, tényleg nagyot villant az AMD és ismét megkezdődik az ádáz harc az NVIDIA és az AMD között a játékosok kegyeiért.


NVIDIA GeForce GTX 1070

De szóljunk az NVIDIA-ról is: a GTX 1080 nagyon erős, sőt, meglepően nagyot ugrott az NVIDIA, miközben a fogyasztás kellően alacsony maradt, de a kártya akárhogy is nézzük, drága. Ezt pedig kevesen engedhetik meg maguknak, így minden jel arra mutat, hogy a GTX 1070 lesz az igazi közönségkedvenc - olyannyira, hogy megismételheti a GTX 970 sikerét. A kb. 120 ezer forintos VGA nagyon erős, annyira, hogy az előző generációs GTX 980 Ti-knek és Titan X-eknek állít konkurenciát, miközben olcsó és ha lehet, még kevesebbet fogyaszt.



Samsung SSD-chip

Nem VGA, de izgalmas változásokat hoz a PC-k világába a Samsung SSD-chipje. Ez egyetlen chipbe sűrít minden SSD-komponenst. A 3D V-NAND flash chip akár 512 GB-nyi adatot is képes tárolni, emellett a chipnek része a 4 Gbit gyorsítótár és a vezérlő is. Mindez alig 2 cm-ben hihetetlen újdonság, sőt, a PM971 sebességére sem lehet panasz: az NVMe SSD bőven 1 GB/s felett teljesít, keveset fogyaszt és a 4K IOPS-érték is nagyon magas.



Ti melyik új hardvertől várjátok a legnagyobb áttörést, változást a PC-k piacán?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.