Hirdetés

Kell még billentyűzet vagy egér?



|

Akinek igen, az nézzen be velünk a Genius választékába.

Hirdetés

A tablet PC-k terjedése kapcsán rendszeresen felbukkan az a vélemény, hogy leváltja a hagyományos asztali PC-t, sőt a noteszgépet is. Azok körében, akik főként az internetről való információszerzésre használják a PC-t, valószínűleg igen. Azok körében, akik rendszeresen dolgoznak is vele, nem. Próbáljon meg valaki mondjuk egy árlistát, vagy többféle dokumentumból álló ajánlatot összerakni rajta…

A kínálatot időről-időre megújító kiegészítő-gyártók közül a Genius választékából vettünk szemügyre néhány új vezeték nélküli billentyűzetet és egeret.

A SlimStar 8000ME-t az asztalon való helytakarékosság jegyében tervezték. A gombjai normál méretűek, de a teljes billentyűzet alig nagyobb a gombok összterületénél, csak két plusz gombja van a médialejátszó hangerő-szabályozásához. Szimmetrikus kialakítású, 1000 dpi felbontású optikai egér jár hozzá, használaton kívül az USB vevő az egérbe helyezhető. Az egérnek van ki/bekapcsoló gombja, a billentyűzeten az elemek lemerülésére egy villogó LED figyelmeztet.



A SlimStar 8000ME szögletes, helytakarékos formájával szemben a KB-8000 ívelt formájú, csuklótámasszal és 12 funkciógombbal az alkalmazások gyorsindítására és a médialejátszó vezérlésére. A kísérő optikai egér felbontása 1200 dpi, az elemek lemerülését a billentyűzeten itt is egy LED jelzi.



A szintén ívelt formájú KB-8005 piros keretes változata azoknak a tetszését nyerheti el, akik unják már, hogy szinte minden billentyűzet fekete. Persze van belőle fekete változat is… Hat plusz médialejátszó vezérlő és alkalmazás indító funkciógombja van. Az 1200 dpi felbontású BlueEye szenzoros egér gyakorlatilag bármilyen felületen működik, az USB vevő használaton kívül ez egérbe helyezhető. A KB-8005 formája vezetékes változatban létezik KB-M205 típusszámmal.



Mindhárom típus cseppálló, a gombok közé került folyadék nem okoz károsodást. A gombokon a karakterek lézergravírozásúak, amely jobban ellenáll a kopásnak, mint az egyszerű festés.

A Genius annak idején „egérgyártóként” lett ismert, a ma is bőséges kínálatból néhány vezeték nélküli típust választottunk a DX sorozatból. Azért őket, mert kék LED-es szenzorral működnek (ezt hívja a Genius BlueEye-nak) és többféle színben kaphatóak.



A DX-7020 hatféle színben készülő háromgombos egér. Az USB vevő az egértestbe helyezhető, és ki/be kapcsoló gombbal hosszabbíthatjuk meg az elem élettartamát. Akinek tetszik ez a forma, és kicsit több komfortot szeretne, annak a DX-7100 ajánlható, amelynek két plusz gombjával előre-hátra lapozhatunk az éppen használt alkalmazásban. A színválaszték itt is hatféle, de a feketét és a pirosat leszámítva eltér a DX-7020 színeitől. Aki még színesebb, egyedi egeret szeretne magának vagy ajándékba, az vessen egy pillantást a DX-7010 kétféle Tattoo változatára.

Végül a technikai újdonságot kedvelőknek egy igazi érdekesség. A DX-ECO ugyanis nem elemmel vagy akkumulátorral, hanem egy feltölthető kondenzátorról működik. Feltöltése az USB portra csatlakoztatva csupán 3 perc és után 4-5 órán át használható a vezeték nélküli egérként. A kondenzátor lemerülését villogó piros LED jelzi, feltöltés közben USB egérként használható. Felbontása a gördítőkerék alatt lévő gombbal 800 és 1600 dpi között átkapcsolható. A színes DX típusoknál magasabb árát használat közben behozza, hiszen soha nem kell hozzá elemet vennünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.