Hirdetés

Képek az új GeForce GTX 295-ről



|

Az Inno3D műhelyében már készen állnak az új, egy nyomtatott áramkört használó GeForce GTX 295 tömeges gyártására.

Hirdetés

Körülbelül egy-másfél hónappal ezelőtt durva pletykák kereszttüzébe került az NVIDIA azzal a döntésével kapcsolatban, amely értelmében szimplán "leállították" a GeForce GTX 295 gyártását. Természetesen az ügynek nagyobb volt a füstje, mint a lángja, a kártyák akadozó szállítása és a gyártás ideiglenes szüneteltetése tulajdonképpen már egy új, átdolgozott verzió megjelenésének előszelét jelentették. Az NVIDIA-nak egyszerűen újra át kellett gondolnia a csúcskategóriában versenyző vezérlőjének gyártási költségeit, a minél nagyobb haszon érdekében kénytelenek voltak drasztikus áttervezéshez folyamodni.

 

inno3d_geforce_gtx_295_platinum.jpg
 

 


Az új GeForce GTX 295 immáron egy nyomtatott áramköri lapkát kapott, magyarán szólva, a két 55 nanométeren gyártott G200-as GPU már nem egymással szembe fordítva, hanem a Radeon X2-kön látható módszer alapján, egymás mellett helyezkedik el. Az Expreview kémeinek sikerült is képeket szerezniük az Inno3D variánsáról, melyet a hűtőtől megfosztva is sikerült lefotózniuk.

 

inno3d_geforce_gtx_295_platinum_2.jpg
 

 


Látható, hogy - durván fogalmazva - közel szimmetrikusan vannak elhelyezve az alkatrészek, a két grafikus mag közé a hozzájuk tartozó egy-egy NVIO lapka került. Alattuk az SLI összeköttetéshez szükséges sávok biztosításáért felelős NF200-as híd kapott helyett, valamint szintén a NYÁK közepén találtak helyet a tápellátó áramkörök számára is. A GDDR3-as memória lapkák elhelyezése csöppet kuszának tűnik, helyhiány miatt a kártya hátoldalán is ugyanezt a mennyiséget láthatjuk. Ebből már sejthető, hogy az új hűtéshez ezúttal hátlapot is kellett tervezni, a GPU-kat viszont csak egy darab ventilátorra bízta az NVIDIA. Az órajelek nem változtak a korábbi verzióhoz képest, a két 240 darab stream processzort tartalmazó GPU 576 MHz-en jár - az SP-k órajele 1276 MHz -, a 448 bites memóriabuszon kommunikáló 2×896 MB-nyi memória pedig effektív 1998 MHz-en ketyeg. A tápellátás továbbra is egy 6 és egy 8 tűs tápcsatlakozón keresztül történik. A Quad SLI lehetősége is megmaradt, kérdés azonban, hogy a második kártya mennyiben fogja akadályozni az első GTX 295 szellőzését.


Az Inno3D GeForce GTX 295 Platinum és egyben az új GTX 295 várhatóan hamarosan a boltok polcain is megjelenik, árazását tekintve azonban nem kell nagy meglepetésre számítani, valószínűleg a két NYÁK-os GTX-ek árcéduláját kapja meg az újonc is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.