Hirdetés

Képeken a Radeon HD 6800 eredményei



|

Megérkeztek a Radeon HD 6800 első tesztpontszámai: az eredmény lehengerlően jó.

Hirdetés

A kínai, PCInLife nevű fórumra kerültek fel az első fotók az AMD Radeon HD 6800-as kártyájának teszteredményeivel: 3DMark Vantage pontjaival és GPU-Z adataival. Természetesen a legfrissebb, 0.4.5-ös GPU-Z nem ismerte fel teljesen a GPU-t, azonban néhány érdekes információt biztosított.

 

A legfontosabb, hogy a GPU kódszáma a 6718, ami megegyezik a VR-Zone eredményeivel: ők a 10.8-as Catalyst driverből hámozták ki a kódszámok listáját, ami szerint a 6718 egy Cayman XT chip. A Cayman név olyan hírekből lehet ismerős, melyek szerint a Radeon HD 6000-es sorozatról van szó. A Cayman az AMD Cypress magjára épül, és a Radeon HD 5800-as szériát hivatott helyettesíteni. A GPU-Z a GPU-t Radeon HD 6800-as chipként ismerte fel.

A feltehetően Radeon HD 6870-es kártya a Radeon HD 5870-hez hasonlóan 850 MHz-es GPU órajelet produkál, azonban annál nagyobb eltérés van a memória esetében. A GPU-Z szerint a GDDR5-ös memória 6,4 GHz-en dolgozik, ami szép előrelépés a Radeon HD 5870 4,7 GHz-éről. A program szerint a kártya 256 bites memóriainterfésszel dolgozik.

 

A 3DMark Vantage eredmény nagyon érdekes. A tesztgép specifikációit nem tudjuk, így bár az X11963-as pontszám lenyűgöző, de érdektelen. Ellenben a GPU önmagában elképesztő, 11634-es pontszámot ért el. Összehasonlításképp a Radeon HD 5870 8900-at teljesített, a GeForce GTX 480 pedig 10138-at.

 

Egyes források szerint a Radeon HD 6000-es termékcsalád csupán egy frissítése lesz a jelenlegi GPU-vonalnak, sem mint új architektúra. Tehát a teljesítmény növelésére koncentráltak, ahelyett, hogy több stream processzorral dolgoznának.

 

Amennyiben a teszteredmények igazak, szép teljesítménynövelésről beszélhetünk. Természetesen a hasonló képekkel sosem árt vigyázni, azonban jó esély van rá, hogy a képek hitelesek; ennek oka pedig pont a GPU kódszáma - ez lehet a bizonyíték.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.