Hirdetés

Kerregés nélkül: takeMS SSD 64 GB gyorsteszt



|

Lassan minden gyártó elkészül SSD meghajtójával. Most a TakeMS egységét vetettük alá egy gyorstesztnek.

Hirdetés

Nem hagy alább az SSD-láz, lassan már azok a gyártók is piacra dobják saját terméküket, akik egyébként soha sem gyártottak merevlemezt. Érthető, hiszen a memóriaalapú tárolás a memóriagyártókat is megihlette, sőt, ezek a vállalatok előnybe kerültek a hagyományos mechanikus HDD-készítőkkel szemben – kivéve a Samsungot.


A főként memóriamoduljairól és flashegységeiről ismert takeMS három különböző tárkapacitású, MLC-technológiára épülő SSD-t dobott piacra, amelynek középső tagja az általunk is vizsgált 64 gigabájtos modell. A kompakt méretű meghajtó a SATA II csatolófelületen felül miniUSB 2.0-s kapuval is rendelkezik, akárcsak a Buffalo SSD-je. Bár felmerült a gyanú, hogy a két termék belül ugyanaz, szétszedés után az azonos sorozatba tartozó JMicron vezérlőn kívül semmilyen hasonlóságot nem véltünk felfedezni.

 

solid_state_front_64g_k.jpg


A teljesítmény mérése során a meghajtó hozta a gyártó által megadott 150 megabájtos olvasási és 90 megabájtos írási átlagsebességet. A készülék egyébiránt Static Wear Leveling technológiával készül, amely megoldás gondoskodik róla, hogy állományok az egész meghajtó teljes felületére elosztva kerüljenek fel, és ne mindig ugyanazokat a cellákat használja a hardver, ezzel növelve a cellák és a meghajtó élettartamát.
A takeMS 64 gigabájtos egységénél már van olcsóbb, hasonló teljesítményű és tudású alternatíva, de az árat hamar elfelejtjük, ha egyszer megszabadulunk a hagyományos merevlemez zúgó és kattogó zajától.


Merevlemez? SSD? Cserélje ki tapasztalatait a PC World fórum HDD / SSD topicjában!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.