Hirdetés

Késik a Radeon HD 7950



|

Csak február első hetétől lesz megvásárolható az AMD újdonsága.

Hirdetés

Az AMD legújabb és egyben legerősebb videokártyája a Radeon HD 7970 lesz, amely a tervek szerint január 9-től kapható. A kisebbik testvér, a HD 7950 azonban csak később érkezik meg, a megjelenését ugyanis február első hetére csúsztatták.

 

A HD 7950 egyébiránt ugyanarra a Tahiti GPU-ra épül, mint a nagyobbik társa, csupán lekorlátozták. A végeredmény 1792 stream processzor, 112 textúrázó egység, 32 ROP egység és egy 384 bites memóriabusz lett. Ehhez 3 GB GDDR5-ös memória társul, 5GHz-es órajelen, a Tahiti Pro GPU órajele pedig 900 MHz.

 

Jó hírnek mondható, hogy a ZeroCore technológiát a HD 7950 is használja, tehát amikor a videokártyára nincs szükség, vagy a monitor kikapcsol, akkor a kártya is elvágja a saját energiaellátását. A DirectX 11.1-kompatibilis kártya egy DVI, egy HDMI és két mini-DisplayPort kimenetet kínál majd.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.