Hirdetés

Késik az AMD új csúcskártyája



|

Legkorábban őszre várható az új ATI R700.

Hirdetés

Kiderült, hogy az AMD nem tudja tartani új legerősebb videokártyájának megjelenési határidejét. A tervek szerint június végén indult volna útjára mindkét új AMD fejlesztés, az RV770 és az R700 is, ám úgy tűnik az R700-al problémák akadtak, mert legalább 1 hónapos késést jelentett be a gyártó. Az R700-as csúcskártya két RV770-es grafikus lapkát tartalmaz, így valószínűleg gyártási és driver problémák akadályozzák a bonyolult kártya végleges színre lépését.

rv770.jpg

 

Ez a tény azt is jelenti, hogy az Nvidia előbb fogja kihozni új fejlesztését, a GT200-at, és az AMD csak ezután tudja majd ringbe állítani ellenfelét. Elképzelhető persze, hogy ez egy taktikus lépés az AMD-től, hiszen folynak a találgatások, vajon erősebb lesz-e a GT200 mint az R700. Ezzel a lépéssel az AMD nyer egy hónapot, hogy tovább csiszolja a meghajtóprogramokat, amik ugye igen nagy hatással lehetnek a kártyák teljesítményére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.