Hirdetés

Késik az kétmagos Atom



|

Legkorábban szeptemberben találkozhatunk az új Intel processzorokkal.

Hirdetés

A Digitimes jelentése szerint, nem kerülnek piacra augusztusban a legújabb kétmagos Atom processzorok. Az előzetes tervek szerint az Intel júliusban kezdte volna meg a tömeggyártást, és valamikor augusztusban piacra dobta volna a kétmagos Atomokat. Az új helyzet szerint legkorábban szeptemberben láthatunk majd kétmagos Atom alapú rendszereket, de az sem elképzelhetetlen, hogy még későbbre csúszik a megjelenés. Az Intel azzal indokolja a késlekedést, hogy még az egymagos Atom processzorokból is alig tudja teljesíteni a megrendeléseket. Vannak azonban más nézetek is.

intel-atom-logos.gif
 


Egyes szakértők szerint az Intel nem nagyon siet piacra dobni a kétmagos Atomot, hiszen annak egyelőre nincs ellenfele. A VIA még nem kezdte meg új, Nano processzorainak szállítását, és ha az Intel most lépne porondra a kétmagos Atommal, legerősebb vetélytársa pont a saját Celeron processzora lenne. Ezt pedig értelemszerűen igyekszik elkerülni.


Az Intel valószínűleg az augusztus 19-én kezdődő Intel Developer Forumon fog konkrét dátumokkal jelentkezni a kétmagos Atom 330 ügyében. Mindazonáltal az Intelt nagyon is foglalkoztatja új processzorának helyzete, ezt bizonyítja ez a késedelem is. A legtöbb gyártó még az egymagos Atom processzorokra alapuló rendszereket sem vette fel kínálatába, így valószínű, hogy az kétmagos megoldásokat legkorábban az év vége felé várhatjuk.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.