Hirdetés

Készül az AMD Ontario C-60 turbó üzemmóddal?



|

A pletykák szerint a harmadik negyedévben jelenik meg az 1,3 GHz-re húzható változat.

Hirdetés

A híresztelések szerint újabb modell várható az AMD Brazos palettán. A harmadik negyedévben jelenik meg az AMD Ontario C-50 APU (accelerated processing unit) egy továbbfejlesztett változata, a C-60.

 

Ugyanazokkal a specifikációkkal rendelkezik majd az új modell, mint elődje, extrája az lesz, hogy turbó módot is tartalmaz majd, mely felpörgeti a CPU és GPU magokat egyaránt. Két x86-os Bobcat mag fut majd az egységben, alaphelyzetben 1 GHz-es frekvencián, ami bekapcsolt turbóval 1,33 GHz-re emelkedik. A Radeon HD6290 amúgy 276 MHz-en ketyeg, de magasabb fokozatba kapcsolva 400 MHz-re ugrik az órajele.

Marad a 9 Watt TDP - képünkön a C-50

 

Érdekes módon a C-60-hoz is ugyanazt a 9 wattos TDP értéket adják meg, mint a C-50-hez, ebből következően - a találgatások szerint - a turbó egy időben az APU egyik komponensét érintheti csak, vagy a CPU, vagy a GPU kapcsolhat feljebb. Pontos információkra az iskolakezdési időszakra számíthatunk, mikorra az Intel Atom N570-es kétmagos processzorral lesz szembeállítható az AMD Brazos turbó változata.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.