Hirdetés

Készülnek a cégek az AMD-visszavágójára



|

Az AMD minden erejével azon van, hogy róla szóljon 2017, a komponensgyártók pedig lelkesen követik. Most már a hűtéssel sem lesz gondunk, ha Ryzen CPU-ra váltunk márciusban.

Hirdetés

A Ryzen szót már mindenkinek volt alkalma megtanulni - nem telik el úgy hét, hogy legalább 2-3 hír ne jelenne meg az új AMD processzorokról. Ezúttal abszolút pozitív hírünk van, de nem az AMD háza tájáról, hanem a processzorhűtők világában feketeövesnek számító Noctua-tól.


Hirdetés


SecuFirm2 AM4

A Noctua kifejezetten léghűtésben utazik, abból is a csúcskategóriába sorolható modelljeiről és szervermegoldásairól ismert. A klasszikusan bész-barna színeket választó cég borzalmasan konzervatívnak tűnhet, ha a többi hűtőgyártó céggel összehasonlítjuk termékeit, azonban technológiailag kevesen érhetnek csak a nyomukba - ez már több sortesztünkön is bebizonyosodott.



Miután az AMD egy egészen új platformra hozza ki Ryzen CPU-it, nem is kérdéses, hogy a Noctua-nak is lépnie kellett, hogy már megjelenéskor támogassa az új processzorfoglalatot. Ez nem más, mint az AM4, amihez a Noctua a SecuFirm hűtőbordarögzítő rendszerét fejlesztette tovább. A SecuFirm2 AM4 felfogató - ahogy nevéből sem olyan nehéz kitalálni - annyit tesz csupán, hogy a Noctua hűtőit rögzíti az új foglalatba illeszkedő CPU-kra.


Régi jó ismerősök

Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy az SE-AM4 családban most bemutatott három, új hűtő bizony már jól ismert példányok. A legkisebb, kompakt gépházakban is kényelmesen elférő modell az NH-L9x65, ami kifejezetten az alacsonyabb TDP-vel rendelkező AMD CPU-khoz ideális.



A sorban ezt követi egyik kedvencünk, a drága, de azért még fogcsikorgatva megfizethető NH-U12S, aminek az SE-AM4-es verziója is a már jól ismert, egytornyos kialakítású, párosítva egy nagyon nagy légszállítású, csendes, 12 cm-es ventilátorral.


A csúcson az NH-D15 trónol, ami óriási, kéttornyos hűtő 15 cm-es szupercsendes ventilátorral. Ezt a modellt már annyiért szerezhetjük be, mint egy kisebb kompakt vízhűtést, azonban hatékonyságban és zajszintben lazán felveszi ezekkel a versenyt - csupán arról kell gondoskodni, hogy a hatalmas radiátor elférjen a házunkban.



A három régi-új ventilátor a megszokott prémium minőséghez passzoló árakon lehet a miénk akár már februárban is. A legnagyobb D15 90 Euro, a közepes U12S 60 Euro, a legkisebb, kompakt modell, az L9x65 pedig 45 Euro lesz, és hogy érezzük a törődést, mindhárom hűtőhöz megkapjuk a 6 éves garanciát is.


Good Guy, Noctua

Aki már boldog tulajdonosa egy drágább Noctua hűtőnek és most a fejét veri a falba, hogy nem válthat azonnal Ryzen CPU-s AM4 platformra ugyanazzal a hűtővel, annak van egy nagyon jó hírünk. A cég olyan rendes, hogy sok-sok hűtőjéhez ingyenesen adja az NM-AM4 upgrade csomagot, amivel AM4-kompatibilissé tehető a hűtője. Ezeknek listáját itt lehet megtalálni. Ha szeretnéd megkapni az új felfogató szettet, ezt az űrlapot kell kitöltened.



Az egyáltalán nem kompatibilis hűtők listája nagyon rövid, mindössze három modellt számlál, illetve néhány másik, igazán régi modellhez fizetés ellenében jár csak az új felfogató-készlet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.