Hirdetés

Készülőben a GPU-gyorsított Java



|

Az AMD és az Oracle vállvetve dolgoznak a fontos funkció megvalósításán.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt a San Francisco-i JavaOne 2012 konferencián Phil Rogers, az AMD heterogén rendszer-architektúra részlegének elnöke bejelentette, hogy az Oracle-lel társulva elindították a nyílt forráskódú Sumatra projektet, amely keretében megpróbálják a jelenleg kizárólag CPU-n futó Java futtatói környezetet GPU-gyorsítottá tenni.


A tájékoztatás szerint ezen megoldás a CPU terhelésének drasztikus csökkentése mellett nagy mértékben növelné a feldolgozási teljesítményt, amely különösen előnyös a számítógépen nem natívan futó Java programok esetében.


Rogers állítása szerint a GPU-gyorsítás úgy fog működni, hogy a Java virtuális gép beépített fordítója kompatibilis GPU jelenléte esetén a kapott Java kódot OpenCL-be fogja konvertálni, így a különféle alkalmazások készítőinek elméletileg nem kell majd extra támogatást írniuk a grafikus processzor erejének kihasználásához (bár tudatosan erre optimalizálni minden bizonnyal lehet majd kódot).


A Sumatra projekt első működőképes verziója a Java 8-cal együtt valamikor jövőre készülhet el, a termék valószínűleg nem lesz összeboronálható a jelenleg piacon lévő Java 7-tel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.