Hirdetés

Két GPU-s GTX 460 az EVGA-tól



|

Nagyon érdekes terméket mutatott be az EVGA, az nVidia egyik legnagyobb partnere.

Hirdetés

Már korábban is láthattuk néhány kémfotón az EVGA két GPU-val dolgozó eszközét, de eddig úgy tudtuk, az a minap bejelentett GTX 590 előzetes változata. Mi az ma kiderült, másról van szó, ám a GPU-k számával kapcsolatban nem volt tévedés. A kártya még az előző Fermi generációra épít, abból is az igen jóra sikerült GTX 460-ra. A nyomtatott áramköri lapra két darab GF 104 GPU-t helyeztek el a mérnökök, melyek egyenként 336 CUDA maggal operálnak. A két chip 1-1 gigabyte mGDDR5 emóriával gazdálkodhatnak, melyek 256 bites buszon kommunikálnak. A kártya fogyasztása érdekes módon megfelel a PCI-SIG szabványban előírtaknak, így 300 wattnál alacsonyabb értékekre számíthatunk. Ezt az órajelek csökkentésével érték el, melyek a módosítás után 700 Mhz (mag),  1400MHz (shader), és 3600 Mhz (memória) lettek.

 

2 darab 8 tűs tápcsatlakozót igényel a kártya, mely három DVI-t és egy HDMI-t bocsát rendelkezésünkre. Ára és megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.