Hirdetés

Két ház az egyediséget kedvelőknek



|

Az Aerocool és az NZXT házai mindig is az egyedi, merész vonalvezetésükkel vonták magukra a vásárlók figyelmét, nem lesz ez másképp a jövőben sem.

Hirdetés

2009 első újdonsága az Aerocooltól a Syclone névre hallgató már-már űrkorszakot idéző torony. A ház minőségére nem lehet panasz, 0,6 mm-es acélból készült minden elem, így masszív és strapabíró lesz ha telepakoljuk akkor is, a türkös fekete fényezésre viszont érdemes lesz vigyázni. A ház előlapját a négy széles légbeölőre hasonlító kerek nyílás uralja, no, meg az optikai meghajtókat eltakaró ajtó, a tetőre egy kisebb, szellőztetőnyílásokkal sűrűn ellátott emelvény került, nem mondhatnánk hogy bármire hasonlít amit eddig láttunk a piacon.

 

28745.png

 

Az oldallapot egyedül az egyedi plexibetét töri meg, ezen keresztül láthatunk a vas belsejébe ami szintén feketére lett fújva a jobb összhatás kedvéért. Itt is van pár látványos megoldás, a kategóriájában megszokott módon bőségesen ellátták a tápkábelek elrejtéséhez elengedhetetlen résekkel az alaplapi tálcát, az optikai meghajtók szerszámmentesen szerelhetők, a merevlemezeket pedig keretek segítségével lehet a helyükre illeszteni.

 

28747.png

 

A szellőztetésre még komoly gép építésekor sem lesz panasz a csomag tartalmaz egy 120 és egy 140 mm-es légkeverőt, előbbi 1200-as fordulaton 18, míg utóbbi 1000-es fordulaton 26 dBA-es zajszinten üzemel. Igény szerint lehetőség van egy további ventilátor beszerelésére az előlapon, ez pont a 90 fokban elforgatott merevlemezkeret előtt dolgozva hűtheti az adattárakat.

 

28749.png

 

Az NZXT sem maradt le az évkezdésről, a Guardian 921 személyében új házzal bővül az egyébként sem kis kínálatuk. A torony szintén fekete festéssel került a boltok polcaira, a képek tanulsága szerint viszont ez inkább mattnak mondható, így nem gyűjti annyira az ujjlenyomatokat és talán kevésbé érzékeny az apró karcokra is. Az előlap tetején egy kijelző terpeszkedik, ezen három szabadon elhelyezhető hőmérő szenzor adatait lehet nyomon követni, határozottan jó pont, hogy nem kell várni az értékek megjelenésére, mindegyik egyszerre látható.

 

28754.png

 

Az előlap maradékát természetesen ajtó takarja el, így az eltérő színű optikai meghajtókat el lehet rejteni. Az adatlap szerint az oldallap plexi betétet kapott, így be lehet látni a 0,8–1mm-es acélból készült vázba is, ami könnyedén elnyeli az extrém méretű videokártyákat is. A 8,2 kilós toronyban a szellőztetést három 120 mm-es, kék LED-es ventilátor segíti amit gyárilag mellékelnek.

Árakért és további információkért érdemes meglátogatni a Computermode oldalát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.