Hirdetés

Két új processzor az Inteltől



|

A korábban kiszivárgott ütemterveknek megfelelően hamarosan két új központi egységgel gazdagodik a gyártó kínálata.

Hirdetés

Az év elején közölt "nemhivatalos" ütemterveknek megfelelően az Intel két új processzor bevezetését tervezi májusig. Az egyik újdonság az LGA1156-os foglalatba illeszkedő modellek családját gyarapítja nemsokára, míg a másik típus az alsó kategóriás Pentiumok mellé sorakozik fel. Az órajeleket nézve ismét felfelé bővít a gyártó, tehát az központi egységeknek elsősorban azok örülhetnek igazán, akik nem voltak megelégedve a már piacon lévő CPU-k teljesítményével.

 

Mindkét termékcsaládban pontosan egy órajelbeli lépcsőfokkal lépett tovább az Intel, a Core i5-680 133, míg a Pentium E5500 100 MHz-cel gyorsabb az eddig leggyorsabbnak számító testvérmodelleknél. Előbbi természetesen az LGA1156-os foglalatba helyezhető, tehát P55, H55, H57, Q55, Q57 lapkakészletekkel szerelt alaplapokkal kompatibilis. A kétmagos központi egység mellett természetesen megtalálható az Intel HD Graphics grafikus vezérlő, illetve a processzor támogatja a Turbo Boost és Hyper-Threading technológiákat is. A 3,6 GHz-en üzemelő és 73 wattos TDP-osztályba sorolt Core i5-680 körülbelül 10 dollárral - 294 dolláros ajánlott ár - lesz drágább a 670-es típusnál, pontos hazai ára egyelőre nem ismert.

A fenti összeg töredékét kell kifizetni a Pentium E5500-ért, amely 2,8 GHz-es alapórajellel büszkélkedhet. A még 45 nanométeres gyártástechnológiával gyártott processzor két magjához 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótár tartozik, továbbá 800 MHz-es rendszerbuszon keresztül kommunikál az adott lapkakészlettel. Az LGA775-ös újdonság ajánlott ára 75 dollár lesz a gyártó közlése szerint, hazánkban várhatóan 20000 Ft alatt lesz megvásárolható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.