Hirdetés

Két ventilátoros Thermaltake VGA-hűtő a legforróbb kártyákra



|

A speciális elrendezésű hőcsövekkel és az egyedi formájú ventilátorlapátokkal akár a legmodernebb felső kategóriás vezérlőket is hűsen tarthatjuk.

Hirdetés

Július első feléhez méltó kánikula tombol jelenleg az országban, ami nem csak minket, felhasználókat, hanem a számítógépházba szerelt komponenseket is megviseli. Egyszerűbb kiépítésű és teljesítményű konfigurációk esetében nem érdemes különösebben aggódni, csupán arra figyeljünk, hogy adjunk némi teret a számítógépháznak, ne szorítsuk be a szoba egyik sarkába. A kifejezetten játékra épített masináknál azonban már arra is érdemes figyelmet szentelni, hogy a gépházon belül milyen állapotok uralkodnak, és az egyes eszközökön található hűtési megoldások elegendő teljesítményt nyújtanak-e az adott körülményekhez képest. A referencia hűtések általában ekkor szokták feladni a harcot, sem hőfokokban, sem pedig zajban nem képesek azt nyújtani, ami megfelelő lenne az izzasztó melegben.

 

isgc_v320_card.jpg
 

 


A Thermaltake, mint az egyik legismertebb hűtési specialista, egy új termékkel örvendeztet meg minket, mely elsősorban akkor jöhet jól, ha közép vagy felső kategóriás videokártyával rendelkezünk. Az ISGC-V320 kompatibilitási listáján a közelmúlt összes meghatározó grafikus vezérlője megtalálható, az NVIDIA 7000-es valamint az ATI X1900 sorozatától kezdve a legújabb egy GPU-s GeForce-ig és Radeonig szinte minden megtalálható. A gyári adatok szerint a két forrófejű ásszal, a Radeon HD 4890-nel és a GeForce GTX 285-tel is elbír a V320, sőt, akár a komolyabb túlhajtást is képes csendben eltűrni.

 

isgc_v320.jpg
 

 


A 738 gramm tömegű V320 a megszokott hőcsöves megoldásra épül, azaz a grafikus maggal egy nagyobbacska réz felület érintkezik, amelyből öt darab hőcső szállítja a meleget az alumínium lamellák felé. Kis érdekesség, hogy a GPU-blokk nem középre, hanem az egyik ventilátor alá került, így a nagyobb nyomtatott áramkörre épülő kártyák esetében a második légkavaró által keltett légáramlat egy az egyben a tápellátó áramkörökre zúdul. A két ventilátor egyébként speciális kialakítású lapátokat kapott, amelyek a nagy légszállítás mellett csendes üzemet garantálnak. Átmérőjük 120 milliméter, a percenkénti fordulatszámuk pedig 800 és 1300 közé eshet. A V320 tipikus zajkibocsátása 16 dBA.

 

isgc_v320_b.jpg
 

 


Az ISGC-V320 hazai megjelenéséről és áráról egyelőre nincs információnk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.