Hirdetés

Kevesebb PC fogyhat jövőre



|

A Gartner legfrissebb előrejelzései szerint a PC-piac mérete csökken jövőre. Az Acer a világ első számú gyártója szeretne lenni.

Hirdetés

 

 

A Gartner legfrissebb felmérései szerint 2011-ben kevesebb PC fogyhat a tervezettnél. A csökkent érdeklődés oka az, hogy egyre magasabb igény mutatkozik a tabletek iránt - ez nagyban befolyásolja a PC-piac méretét is. Míg korábban 2010-re a PC-piac 17,9%-os növekedését jósolták, most már csak 14,3%-ra becsülik a várt növekedést.

 

2011-ben a felmérést végző cég szerint várhatóan 409 millió számítógép talál gazdára, ami 15,9%-ot jelent, a korábban vélt 18,1% helyett. Az elemzők szerint a PC-piacra a legnagyobb hatással az a tényező van, hogy nagy szükség mutatkozik a hordozható, minden helyzetben használható megoldásokra, tabletekre, okostelefonokra. A cég jóslatai szerint 2014-re a PC-k 10%-át tabletek helyettesítik majd.

 

Ezzel egy időben az Acer vezérigazgatója, Gianfranco Lanci úgy nyilatkozott, hogy szeretnék megelőzni a HP-t, és ezzel a legnagyobb gyártóvá válni az iparágban. Az Acernek már közel egy éve sikerült a világ második legnagyobb PC-vállalatát, a Dellt maga mögé utasítania a piacon. Az idei harmadik negyedévben a HP 15,76 millió gépet értékesített, míg az Acer 11,6 milliót adott el. Az Acer a mobilpiacban bízik, netbookok tekintetében ők a piacvezetők. Várhatóan a jövő évben notebook-és tablet-fronton is nagyban igyekeznek növelni eladásaikat.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.