Hirdetés

Kevesebb PC-t és okostelefont veszünk idén



|

A Gartner szerint idén mindkét szektor eladásai csökkennek.

Hirdetés

A Gartner elemzőcég szerint az idei évben a PC-k és az okostelefonok eladásai is csökkennek. A hagyományos asztali PC-kből és notebookokból a tavalyi 244 millió után idén 216 millió fogyhat, majd a következő években már csak 205 és 199 millió. 

Hirdetés

A PC-s szektorban a drágább, prémium ultrahordozható laptopok és hibridek jelenthetik a reménysugarat, ezekből 44 helyett már 49 millió fogyhat, jövőre és azután 61 és 75 millió. 

Az okostelefon-eladások 1,6 százalékkal csökkennek majd idén, ami zsinórban a második évet jelenti mínuszban. A szektor 2017-ben fordulhat meg, akkor 1,2 százalékkal emelkedhetnek az eladások. 

Az Android számára nagy segítség lesz Kína, ahol remek tudású, ám olcsó készülékek árasztják el a piacot. Eközben az Apple idén 1,1 százalékos visszaeséssel számolhat iPhone-fronton. 

A táblagépek piaca tovább zsugorodik majd az évek alatt. Tavaly még 196 millió tábla talált gazdára, idén már csak 177 millió. A következő években kisebb mértékben, de tovább csökken a darabszám, 173 millióra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.