Hirdetés

Keveset fogyaszt az AMD új Carrizo APU-ja



|

Akár 12 wattal is beéri a Pro A12-es processzor.

Hirdetés

Az AMD Excavator moduljai úgy tűnik, hogy igazán spórolósak tudnak lenni, ha a fogyasztásról van szó. A gyártó új processzorai kedvező fogyasztással rendelkeznek. 

Hirdetés

A hatodikgenerációs AMD PRO APU-k csúcsát a Pro A12 jelenti, amely egy Carrizo APU. Mobilplatformokhoz készült, és a fogyasztása normál használat esetén mindössze 12 watt. 

Ez maximális terhelésnél 35 wattig emelkedhet, de ettől jóval érdekesebb, hogy a felhasználók számára az AMD lehetővé teszi a fogyasztás beállítását. 

Bár a chipek 28 nm-es gyártástechnológiával készülnek, a fogyasztásuk megfelel annak, amit az Intel 22 és 14 nm-en tud kínálni. 

A bravúr annak köszönhető, hogy az új APU-k két Excavator modullal dolgoznak (ez négy processzormagot jelent). A GPU-nak 512 stream processzora van, 2 MB cache és egy kétcsatornás, DDR3-2133-as memóriavezérlő mellett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.