Hirdetés

Kézikonzol lesz a Nintendo NX!



|

Egy dokkolóállomással lehet majd a tévékhez csatlakoztatni.

Hirdetés

Egészen eddig nagyon keveset tudtunk a Nintendo NX konzolról, csupán annyi volt világos, hogy sem a formatervét, sem pedig a célközönségét tekintve sem kíván rivalizálni a Sony PlayStation 4-gyel és a Microsoft Xbox One-nal. Az EuroGamer most jó eséllyel leleplezte a terméket, a kiadvány megbízható forrásokból érkezett információi alapján ugyanis egy kézikonzolról van szó.


Hirdetés


Az informátorok szerint a Nintendo NX ettől függetlenül különös kialakítást kapott. Alapvetően egy klasszikus kézikonzolként használható, azonban a hozzá tartozó dokkolóállomáson keresztül tévékhez is csatlakoztatható. Ilyenkor ki kell pattintani a kontrollereit a kijelzője mellől, nincsenek különálló gamepadek a tévés használathoz.



Az értesülések fényében talán nem meglepő, hogy az eddigi pletykákkal ellentétben a Nintendo NX-be nem AMD-féle hardver került, valójában egy ismeretlen típusú NVIDIA Tegra lapkakészlet dolgozik benne. Az SoC sokkal gyengébb a Sony és a Microsoft konzoljaiban használtnál, cserébe viszont a hőtermelés és fogyasztás szempontjából fényévekkel jobb azoknál.


Végül a játékok kapcsán annyit lehet tudni, hogy a Nintendo NX nem lesz visszafelé kompatibilis a Wii vagy a Wii U konzolokra készített címekkel. A játékokat cartridge-eken vásárolhatják majd meg az érdeklődők, bár minden bizonnyal digitális játékboltot is kínál majd a termék.


A Nintendo NX idén szeptemberben mutatkozhat be, a forgalmazása pedig 2017 márciusában kezdődhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.