Hirdetés

Kiárusít az Intel



|

Tegnapi értesüléseinkkel tökéletes párhuzamban az Intel bejelentette belépőszintű flash-alapú solid state meghajtóit, ezúttal nem csak speciális piacokra.

Hirdetés

Az Intel tegnapi bejelentésének főszereplője a Z-U130-as típusszámú egység: az 1, 2, 4 valamint 8 gigabájtos méretekben elérhető egységek USB csatolófelületen kapcsolódhatnak majd számítógépeinkhez. Óriási előnyük az alacsony fogyasztásban, a gyorsabb betöltési időkben, a gyorsabb keresésben és a zajmentes működésben rejlik. Merevlemez-célú felhasználás jogosan merül fel a kérdés az élettartamra vonatkozóan - a gyártó azonban gyorsított tesztelési eljárásainak köszönhetően garantálni tudja az 5 millió órás élettartamot.

 

4116_large_intelz-u130.jpg

 

A TSOP tokozásban megbújó NAND lapkákra épülő egységek egyértelműen a következő generációnak készítik elő a felsőkategóriás terepet, ebben a formában ugyanis feltehetőleg óriási mennyiségben fogynak majd a flash modulok. Teljesítményadatokról csak előzetes mérési eredmények érhetők el: körülbelül 28 megabájt/másodperces olvasási, valamint 20 megabájt/másodperces írási sebességekre számíthatunk. A gyártó az eddigi elsődleges - noteszgép - piacon kívül a szerverekét, az otthoni számítógépekét, konzolokét, valamint egyéb integrált eszközökét is megcélozta a lépéssel.

 

ssdimageuata_5000_6.jpg

 

A technológiára már több nagy - szintén flash memóriák gyártásában érdekelt - cég is lecsapott, köztük az ASUS, a Fujitsu, a Samsung, az Adtron, a SanDisk és a Ritek. Az Apple újgenerációs MacBook számítógépeibe már belépőszinten is alkalmazni fogja az SSD-ket.

 

samsung-ssd.jpg

 

Az árazásról konkrét számokat sajnos még nem tudni, de az Intel ígéretei szerint 4 gigabájtos egysége könnyedén felveszi majd a versenyt a konkurens 1,8 hüvelykes merevlemezekkel, 2008-ra pedig a 2,5 hüvelykesekkel is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.