Hirdetés

Kiderülhetett, milyen sorrendben jelennek meg az RTX 40 széria modelljei



|

Az Nvidia hivatalos bejelentésére még várni kell, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, a szivárogtatásokat nem lehet elkerülni.

Hirdetés

Egyre közelebb járunk a következő csúcskategóriás videokártyák megjelenéséhez, ugyanis az Nvidia már készül az RTX 40 sorozat bemutatásával. A vállalat célja elsősorban az otthoni felhasználók piacának elérése lenne, de vélhetően a kriptobányászok sem fognak hezitálni, hogy lecsapjanak a magas teljesítményű GPU-kra.

A legutóbbi híresztelések alapján az Nvidia a következő néhány hónapon belül fogja bemutatni az Ada Lovelace architektúrával készült modelleket, viszont azok megjelenésének sorrendjéről és a debütálás dátumáról egyelőre nem tudni.

Hirdetés

Több szakértői hírportál is spekulál azzal kapcsolatban, hogy az Nvidia RTX 40 szériás GPU-k milyen sorrendben fognak megjelenni. Egy szivárogtató szerint ez viszont már nem kérdés, hanem az Nvidia döntött, csak egyelőre vár a hivatalos bejelentéssel. A kopite7kimi felhasználó korábban több belsős információt is közölt már, ha pedig most is hihetünk neki, akkor először az RTX 4090, majd az RTX 4080, végül az RTX 4070 megjelenésére számíthatunk.

Az Nvidia RTX 30 széria esetében először a 3080 jelent meg, két héttel később érkezett az RTX 3090, majd újabb egy hónap múlva az RTX 3070. Úgy tűnik, a gyártó ezúttal más stratégiát választ, de a hivatalos bejelentésre még várnunk kell.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.