Hirdetés

Kiderült, hogy milyen lesz a Snapdragon 835



|

Kiszivárogtak a következő csúcsprocesszor specifikációi - elsőként a Galaxy S8-ban debütálhat.

Hirdetés

A Qualcomm már több dolgot is elárult a következő lapkakészletéről, amely egyben a jövő évi okostelefonokba kerülő csúcsprocesszort is jelenti. Ez a Snapdragon 835. 

Hirdetés

Sajnos azonban az egyetlen lényeges információ az volt eddig az SoC-ről, hogy a Samsung 10 nm-es FinFET gyártástechnológiájával készül. 

Most több is kiderült róla, ugyanis Kínában felbukkant egy dokumentum a Snapdragon 835 specifikációival. Ezek alapján négy helyett nyolc processzormagot kap az SoC, amelynél a grafikus feladatokat egy Adreno 540-es GPU látja el. 

Támogatott lesz az UFS 2.1-es technológia is, ami azt jelenti, hogy sokat fejlődik és gyorsul a tárhelykezelés, továbbá az adatbiztonság. 

A Snapdragon 835 2017 első negyedévében már kereskedelmi forgalomban lesz, ami azt jelenti, hogy a Samsung Galaxy S8 debütálhat elsőként a Qualcomm újdonságával. 

A szivárgások egy második negyedévben érkező Snapdragon 660-at is említenek, ami szintén nyolcmagos lesz, Adreno 512 GPU-val és UFS 2.1-támogatással. Az még a 14 nm-es technológiával készül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.