Hirdetés

Kihalhat a Blu-ray



|

Egy neves Set-Top Box-gyártó maximum 4 évet jósol az optikai formátumnak.

Hirdetés

A Blu-ray mindig is megosztotta a véleményeket, a HD DVD után pedig most egy új, teljesen más jellegű kihívója lehet a formátumnak, amely akár a Blu-ray végét is jelentheti.

 

A Roku volt az első cég, amely olyan médiabox-ot mutatott be, ami a Netflix tartalmát és egyéb online videókat tudott a tévékre streamelni. Ez a vállalat mondta most azt, hogy a Blu-ray-nek már nincs sok hátra, és nem csak azért, mert a DVD-k iránti ragaszkodás olyan nagy. A Roku ügyvezetője mindössze 4 évet jósolt a formátumnak, szerinte akkorra már senki nem használ majd ilyen technológiára építő eszközt.

 

 

Bár a BD-lemezek marketingcélokra és játékokhoz kiválóak lehetnek, azonban ezek a piacok méretben nem hasonlíthatóak például a filmiparhoz. A Roku a jövőben a saját platformját egy önálló Blu-ray-lejátszóval is ki akarja egészíteni. A veszélyt azonban nem a Set-Top Box-okban kell keresni, ugyanis azoknak ugyanezt a jövőt jósolják.

 

Az óriási fenyegetést az okostelevíziók jelentik, amelyek internetkapcsolattal és widgetekkel rendelkeznek. Az ilyen TV-k egyre nagyobb teret hódítanak, a jóslatok szerint pedig ha így folytatódik a tendencia, akkor a Blu-ray mellett a médiabox-ok is kihalnak. Emellett ne felejtsük el azt sem, hogy egy mini-PC-vel könnyedén okostévévé lehet alakítani egy egyszerű HDTV-t is - ez a megoldás szintén egyre népszerűbb.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.