Hirdetés

Kihasználná a HDD-hiányt az Intel



|

Az SSD-k iránti növekvő igényt szeretné kihasználni a gyártó.

Hirdetés

Az Intel már hosszú ideje próbálja rávenni a gyártókat, hogy használják az ő SSD-meghajtóikat a notebookjaikban, emellett a fogyasztókat is igyekeznek meggyőzni a NAND Flash alapú adattárolás előnyeiről.

 

A hadjárat mindeddig nem volt túl sikeres, ugyanis a felsőkategóriában a SandForce-vezérlős OCZ, A-DATA és hasonló SSD-k domináltak. Mostanra az Intel is készített ilyen vezérlővel ellátott meghajtókat. Ahogyan azt korábban megjósolták az elemzők, a HDD-hiány növekvő igényt szült az SSD-szektorban.

 

Az Intel az üzleti szektorban adatközpontoknál próbálja bevetni SSD-it, és bár többen választották a santa clara-iak termékeit, még mindig kis százalékban vannak jelen. A HDD-k hiányával és magas árával azonban már vonzó célpont egy SSD-meghajtó, amelyet az Intel minden egyes ultrabook belsejében ott szeretne látni: gyakorlatilag az ultrabookokban látják az SSD-k sikerének kulcsát, persze csak miután azoknak csökkent az ára. Elképzelhető, hogy az Intelnek ebben nem lesz nehéz dolga, hiszen a szupervékony notebookokba a tányéros merevlemezek fizikailag nem férnek be. Az ultrabook-SSD-házasság sikerességét 2012. első féléve igazolhatja.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.