Hirdetés

Kína leszámolna az IBM-el a bankszektorban?



|

Állítólag hadat üzen a Kínai vezetés az IBM szervereknek.

Hirdetés

A kínai kormányzat egyes hírek szerint nemzetbiztonsági okokból arra szólította fel a pénzügyminisztériumot és a bankokat, hogy amilyen gyorsan csak lehet, cseréljék le az IBM szervereket, és hazai gyártású eszközökkel nézzenek szembe az informatikai kihívásokkal - derült ki a napokban.

Hirdetés

Kína valósággal retteg attól, hogy az amerikai tulajdonban álló IBM kémkedésre adja a fejét - ha ez megtörténne, az egyesült államok tisztában lehetne minden jelentősebb pénzmozgással az ország területén, hiszen a pénzintézetek és az állami szektor is zömében IBM eszközöket használ. Az állítás azonban egyelőre csak pletyka: az ország vezetése tagadja, hogy ilyesmire utasították volna a szektort - bár, ennek nagy valószínűséggel az az oka, hogy a bürokrácia egyelőre emésztgeti a helyzetet.

Ha ez megtörténik, azzal Kína pár hét leforgása alatt a második amerikai vállalatnak int be látványosan: nemrégiben ugyanis a kormányszektornak adták ukázba, hogy számítógépeiken semmilyen körülmények között ne használjanak Windows 8-at - a magyarázat akkor is az esetleges nemzetbiztonsági kockázat volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.