Hirdetés

Kínában a CBHD legyőzte a Blu-ray-t



|

A kínai China Blue HD formátum vezeti a piacot a Blu-ray előtt. Ha csak egy országban is, de újraindult a formátumháború.

Hirdetés

 

cbhd_tvtokyo.jpg
Tavaly júliusban mutatkozott be az akkor részben már megjelenésekor halálraítélt CBHD, azonban a kínai Blu-ray-rivális nagy támogatásának köszönhetően idén áprilisban megkezdődtek a CBHD-lejátszók gyártásai. Most újabb mérföldkőhöz érkezett a formátum, a China Blue HD ugyanis legyőzte a Blu-ray-t a kínai piacon.

 

Noha a Toshiba és a HD DVD elbukott a formátumháborúban, a csata folytatódik, azonban immáron a CBHD és a Blu-ray között. Egy japán hírügynökség jelentése szerint a 2009 első félévében piacra került CBHD Kínában 3%-kal megelőzte a piacon az ott 2008 közepén megjelent Blu-ray-t.

 

A CBHD-s lemezek tokjai egyébként fekete sávokra cserélték a HD DVD piros jelzéseit. A CBHD-t egyelőre csak a Warner Brothers támogatja, a sikerek miatt azonban lehetséges, hogy további filmstúdiók érdeklődését is felkelti a formátum. Mivel a kormány is nagy hajlandóságot mutat a China Blue HD támogatására (ráadásul a CBHD-s hardverek is jelentősen olcsóbbak), ezért könnyen elképzelhető, hogy Kínában hamarosan a második formátumháború is eldől: könnyen lehet, hogy ott népszerűbb lesz a CBHD a Blu-ray-nél.

 

cbhd_bluray.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.