Hirdetés

Kínában éled újra a HP Touchpad?



|

A Touchpad Go több weboldalon is feltűnt, de vajon igazi?

Hirdetés

A Softpedia és a Neowin is közölt képeket és információkat a HP nem is olyan rég beszüntetett WebOS alapú táblagép technológiai utódjáról. A hírek a kínai Palm Joy oldalig vezethetők vissza, ahol részleteket is közölnek az újjászülető táblagépről.

 

Néhány hónapja csak, hogy a HP nyugdíjba küldte a néhány éves fejlesztést követően megjelent Touchpad-et, mely sokak szerint igen érdekes táblagép, üzletileg mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és az akciós tételek között végezte. Ezzel egy időben még a HP PC-s üzletágába vetett bizalom is megrendült a cég részvényeseinek körében és szó volt róla, hogy a divízió leválasztásra kerül. E szándékától azonban végül - talán épp vevő illetve parnter hiányában - elállt a HP, de ez a Touchpad-et sajnos már nem támasztotta fel, a készülék eltűnt, mielőtt még itt Európában tesztelhettük volna.

 

 

Úgy tűnik azonban, hogy Kínában is akadnak, akik jól sikerült hardvernek tartották a WebOS-es táblát és nem bírtak belenyugodni a veszteségbe. Egy új változatról, a Touchpad Go-ról szóló hírek jelentek meg az interneten. A Palm Joy kísértetiesen emlékeztet a Touchpad-re, ám nem 10, csak 7 hüvelykes és kialakítottak rajta a egy Home nyomógombot is. Az új táblagép 3G kompatibilis, 1,5 GHz-es Snapdragon processzort és 32 GB Sandisk flash háttértárat tartalmaz. A szembenéző kamera 1,3 megapixeles, a hátlapon egy 5 megapixeles darab kapott helyet, LED segédfénnyel megtámogatva. A 7 hüvelykes képernyő 1024×768 képpontból áll. A teljesség kedvéért még egy GPS modul is szerepel a listán no és nem elhanyagolható, 1 GB-os memóriaméret is.

 

 

Kérdéses még az is, hogy valós termékről van-e szó. De ha még az is, legitim utódja semmiképpen nem lehet a HP szabadalmak oltalma alá eső Touchpad-nek illetve a WebOS-nek - legalábbis semmiféle ez irányú információval nem szolgált eddig a HP. Még szerencse, hogy ez ilyen jogi hézagok Kínát nemigen szokták zavarni. A HP-t viszont annál inkább izgathatja a kérdés, hiszen nemrégiben kitudódott, hogy ha eredeti, 1,2 milliárdos áron nem is adhatja tovább a Palm örökséget, de a WebOS eladásával behozhat jónéhány-százezer dollárt a veszteségből.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.